Kopa-bostad-med-svensk-maklare

Köp din bostad med oss!

Varför ska du välja att köpa bostad på Mallorca med oss? Vi på Buy a Home har lång erfarenhet av fastighetsbranschen på Mallorca och vårt breda nätverk sträcker sig allt från advokater, skatterådgivare och banker till byggföretag, hantverkare, arkitekter, inredare och property management. För oss är en bostadsaffär så mycket mer än själva köpet, det är att uppfylla en dröm och vara med att hitta, och hjälpa till att skapa, ett hem. 

Att köpa bostad i Spanien skiljer sig väsentligt från Sverige och det kan dyka upp många frågetecken. Vi finns med dig i varje steg längs vägen tills du har nycklarna i handen och, ja, längre än så om du behöver oss. 

Vi värdesätter goda, långvariga relationer och med ett välplanerat och effektivt sätt att arbeta är vårt mål att med stor trygghet och glädje guida er genom hela köpprocessen. 
Du är i goda händer, både på ett professionellt och personligt plan!

Läs vad våra kunder tycker om oss! 


Så här går köpprocessen till


Förbered dig


För att kunna äga en bostad i Spanien behöver du ett NIE-nummer, Número de Identidad de Extranjero, ungefär som ett spanskt personnummer/identifikationsnummer för utländska medborgare. Detta kan du skaffa antingen på Spanska ambassaden i Sverige eller på plats i Spanien. 
Det är också viktigt att du har en uppfattning inom vilken prisnivå du kan röra dig. Det allra bästa är såklart att redan ha pratat med din bank. När du väl hittat bostaden du letat efter, går det ganska fort, då är det skönt att ha allting klart för en smidig affär.


Dela med dig av din dröm


Berätta för oss vad du letar efter och vi hittar det. Vi har tillgång till i stort sett alla objekt som finns på marknaden, och även de som inte gör det. Vi arbetar även som property finders, vilket innebär att vi aktivt letar efter objekt som passar in på det du söker och skickar kontinuerligt förslag på bostäder som matchar dina preferenser.


Gå på visningar


När vi tillsammans har hittat en eller flera bostäder du är intresserad av, bokar vi in visningar. Alla våra visningar är individuella, vilket gör att du har gott om tid för alla frågor och funderingar.


Lägg ett bud


När hittat bostaden du letat efter, är första steget att komma överens om priset. I Spanien är det inte lika vanligt att det blir budgivning, utan priset förhandlas oftast mellan köpare och säljare, via mäklare. Det vanligaste är att bostaden säljs till det satta utgångspriset, men det är inte heller ovanligt att man kommer överens om ett lägre pris.


Förbered köpet


När du och säljaren är överens, inleds köpprocessen oftast med att ett privat avtal tecknas. I detta specificeras all information om bostaden – pris, tillträdesdatum etc. samt en inventarielista om bostaden säljs möblerad. I samband med detta betalar du även en handpenning vilket vanligtvis är 10% av köpeskillingen. Denna ska vanligtvis vara betald inom några dagar.

Handpenningen binder köpet och vi markerar objektet som reserverat på vår hemsida.
Din advokat, vilket vi starkt rekommenderar att du har, kollar så att allting stämmer innan avtalet signeras.


Inför tillträdesdagen


Efter att avtalet skrivits på, har du vanligtvis ungefär 1-2 månader till tillträdesdagen då du betalar resterande del av köpeskillingen. Men detta är såklart något som köpare och säljare kommer överens om.

Även om det erbjuds tillträde omgående, tar själva köpprocessen och dess förberedelser oftast några veckor. Vid undantagsfall kan det såklart gå fortare med allt från en vecka och framåt. 

När det är snabba ryck som gäller betalas ibland en reservationsavgift i förväg, medan avtalet förbereds. Viktigt att nämna är att detta är inte ett bindande kontrakt, utan mer ett moraliskt åtagande mellan parterna.


Tillträde


Inför tillträdet förbereder advokaten köpebrevet, escritura de compraventa, som ska undertecknas av dig och säljaren. Detta görs i närvaro av en spansk notarie, och i samband med detta betalar du också resterande del av köpeskillingen och nycklar till bostaden överlämnas. 

Lagfarten skickas därefter till det lokala fastighetsregistret för att registrera dig som den nya ägaren. Denna process tar ett par månader. 


Njut!


Du är nu lycklig ägare till ett eget hem på Mallorca!
5 bra tips

För dig som går i köptankar


 1. Välj din mäklare

  Välj en mäklare du känner dig trygg och bekväm med. Det kommer dyka upp många frågor längs vägen och vikten av att ha någon som finns där med kunskap, erfarenhet, brett kontaktnät och lokalkännedom betyder mycket. Något som våra kunder ofta påpekar. Ett bostadsköp är en stor affär och att dessutom kunna ställa dessa frågor på ditt eget språk kan kännas extra tryggt.


 2. Skapa dig en bild av vad du vill ha

  Tänker du dig något stort eller litet, med havsutsikt eller citykänsla, vill du vara nära strand eller stad? Möjligheterna är oändliga! Visa oss vad du letar efter, oavsett om det är specifika objekt eller en viss typ av bostad, i ett visst typ av område och vi gör allt för att hitta det. Utifrån dina kriterier och önskemål kan vi även hålla ögonen öppna efter nya objekt som skulle kunna passa dig, innan de kommer ut på marknaden och på så sätt får du förtur till de bästa objekten.


 3. Lär känna ditt nya område

  Lägg tid på att besöka området du är intresserad av. Även om mycket research kan göras hemma framför datorn, går det inte att jämföra med att känna in atmosfären på plats och skapa dig en egen känsla. Finns de bekvämligheter du behöver för att trivas? Hur ser omgivningarna ut? Även om det kostar lite att resa ner en eller några gånger extra, är det en bra investering för ett lyckat köp. En fantastisk lägenhet i ett område du inte trivs i kommer inte kännas rätt i längden.


 4. Ha finansieringen så gott som klar

  När du väl hittar bostaden du letat efter, går allting ganska fort. Det allra bästa är om du redan ha pratat med din bank och vet i vilket prisspann du kan röra dig.


 5. Låt oss guida dig

  Ha ett öppet sinne och låt oss guida dig. Låt oss dela med oss av vår kunskap och våga vara nyfiken på att utforska olika alternativ om du är osäker på vad som är rätt för dig.In our FAQs you can read the answers to the most frequently asked questions when it comes to buying a property in Mallorca!

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Thank you for your e-mail!


Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed