Sóller/Puerto de Sóller

Sóller/Puerto de Sóller

Berg, hav och apelsiner på Mallorcas västkust

Sóller och Puerto de Sóller är belägna i “Den gyllene dalen” på Mallorcas västkust, döpt efter de många citron- och apelsinodlingarna i området. Sóller är en av Mallorcas mest populära byar, dit människor kommer för att njuta av den lugna atmosfären och den storslagna utsikten över bergen. Många besökare har förälskat sig i den vackra naturen och de gröna omgivningar. En annan populär upplevelse är att ta den gamla spårvagnen ner till grannorten och hamnen, Puerto de Sóller.

Beläget inne i en bukt, finns här två mindre stränder och en småbåtshamn, med både mallorkinska fiskebåtar och exklusiva fritidsbåtar.
Trots sin lugna atmosfär är utbudet stort med många restauranger, caféer och små barer och butiker, framför allt längs den mysiga strandpromenaden. Och tack vare sitt västerläge, kan man uppleva alldeles magiska solnedgångar här.

Sommartid blir både Sóller och Puerto de Sóller aktiva platser med en hel del turister, vilket gör kontrasten till den lugna vintern något alldeles extra.
Tycker man att det blir för livligt på sommaren eller för lugnt på vintern, ligger storstaden bara en bilfärd bort genom Sóllertunneln, eller med det populära apelsintåget som tar dig hela vägen in till Plaza España i Palma.

Bra för

Dig som tycker om en lugnare atmosfär med mysig bykänsla

Förälska dig i

Naturupplevelserna – vandring bland apelsinträden, cykling i bergen och de vackra solnedgångarna

Sóller/Puerto de Sóller
Sóller/Puerto de Sóller
Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed