Calatrava

Calatrava

Historiskt område vid katedralen

I Calatrava bor du centralt i medeltida och genuin miljö, nära havet och Palmas stadsstrand Ca'n Pere Antoni. På kullerstensgator går du genom stadsdelen där väggarna fullkomligt andas historia. Gamla kyrkor, kloster och stadspalats avlöser varandra.

Breda valv över entrén på byggnaderna är vanligt då de boende förr åkte in med häst och vagn. Innergården innanför valvet, som ofta nu är ombyggt till garage eller en lummig uteplats, var förr plats för hästar och vagnarna. På första våningen låg en Planta Noble med högt i tak, där herrskapet bodde. Ovanpå bodde tjänstefolket och högst upp på vinden hade man ofta smådjur som kaniner eller höns.

I Calatrava hittar du små mysiga caféer och restauranger. Här finns även webbyråer, veganbutiker och gallerier. När du går runt i området upptäcker du rätt som det är att du har kommit ut från de trånga charmiga gränderna och möts av den blå himlen och havet. Kanske har du hamnat på stadsmuren som löper framför katedralen. Här ser du också parken med katedralens vattenspegel, Parc de mar, där det finns ett café med utsikt över katedralen och vattnet.

Calatrava är ett historiskt område, lugn och skön atmosfär med perfekt läge mellan centrum och stranden.

Bra för

Dig som älskar historiska miljöer och det perfekta läget mellan stranden och absoluta centrum.

Förälska dig i

Den medeltida känslan och det perfekta läget.

Calatrava

Calatrava
Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed