Östkusten

Mallorcas östkust

Varierande landskap och gamla fiskebyar

Mallorcas östra kust har ett mycket varierande landskap med berg, höga klippor, sandstränder och små vikar samt stora fält och åkermark.

I och runt Artá hittar man alla möjliga spår av den arabiska kulturen. De anlade de lummiga trädgårdarna och frukt- och grönsaksodlingarna. Artá grundades tidigt och det du ser idag går tillbaka till århundrandena efter det att de kristna erövrade ön. Artá syns långt från fjärran tack vare ett imponerande slott med förstärkta väggar från 1200-talet och en kyrka från 1500-talet.

Manacor är Mallorcas andra största stad och är mest känd för sina pärlfabriker som började 1902 när en tysk uppfinnare startade en fabrik här, för att producera artificiella pärlor. Till skillnad från de odlade så är Mallorca pärlorna skapade lager på lager i en ugn, och inte i snäckskal.

Porto Cristo är Mallorcas nyaste hamn och grundades 1880. Den skyddade hamnen och stränderna drar årligen till sig många turister och båtägare. Nära Portocristo ligger de kända drakgrottorna, Coves del Drac, där man kan åka runt med en båt genom den upplysta undervärlden.

Längs kusten finns många populära turistorter såsom S’Illot, Sa Coma och Cala Millor. Cala Ratjada är Mallorcas andra största fiskehamn, efter Palma, och är huvudsakligen en tysk turistdestination men som har lyckats bevara charmen av en hamnstad.

Se alla objekt i Östkusten

Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed