Västkusten

Mallorcas västkust

Pittoreska bergsbyar och svindlande utsikter

Mallorcas västkust är en magisk del med höga berg, också känd som Traumuntana. Den här delen var länge svårtillgänglig och var därmed knappt bebodd. Det är också den regnigaste delen av ön och jorden här är speciellt lämpad för olivodlingar, som planterades redan på 1500-talet. Merparten av olivodlingarna finns runt Valldemossa, Fornalutx och Esporles.

Området kring Sóller är känt för sina enorma apelsinodlingar. Tack vare upptäckten av C-vitamin ökade efterfrågan på citrusfrukter och gjorde regionen rik. 1912 startade invånarna i Sóller en tåglinje till Palma så att de kunde transportera apelsinerna snabbare. Det här charmiga tåget är fortfarande i bruk och utgår från Plaza de España i Palma och tar runt en timme att åka. Längs kusten ligger Puerto de Sóller, som är mycket populärt tack vare sitt romantiska läge.

Den välkända staden Valldemossa är belägen i en dalgång med berg runt omkring. Den är mest känd för boken om när den franska författarinnan George Sand tillbringade en vinter här 1838 ihop med sin partner, den polske kompositören Frédérik Chopin.

Deiá är en något avskiljd plats i bergen, som erbjuder både lugn och ro såväl som inspiration. Staden har någon form av magnetism och har alltid dragit till sig många kända författare, artister och musiker.

Banyalbufar har ett helt otroligt vackert läge, högt uppe på berget invid vattnet. Branta terrasserade trädgårdsodlingar ger ett dramatiskt landskap och fantastisk utsikt.

Se alla objekt i Västkusten

Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed