Andratx/Puerto de Andratx

Andratx/Puerto de Andratx

En lugn by med kulturarv och en smak av lyx

Andratx är omgivet av Tramuntanabergen och kännetecknas av en blandning av gammal europeisk och kolonial arkitektur. Här kan du hitta små gränder, söta butiker och gömda restauranger.
En av höjdpunkterna är den gotiska katedralen Santa Maria, varifrån du kan njuta av en magnifik utsikt över Andratx takåsar. Det gamla stadshuset Son Mas är också värt ett besök och innehåller en hel del kulturarv. 
I Andratx hittar du en trevlig blandning av människor i alla åldrar och med olika ursprung, dessutom inbjuder byns läge till utomhusaktiviteter som vandring, cykling och golf. 
Port Andraxt ligger cirka 5 km från Andratx stad, det är en chic och lyxig hamn med en välskött yachtklubb. 
Du kan också hitta många trevliga restauranger och barer här, för att njuta av en trevlig lunch eller ta en liten paus. Om du har tur kan du förmodligen till och med se några kändisar här eftersom denna plats är en magnet för människor över hela världen.
Även om Port Andratx är känd för sin chica och lyxiga miljö arbetar de lokala fiskarna fortfarande här och förutom de stora vita yachterna kan du också se små fiskekuttrar som ligger i hamnen.

 

Bra för

Dig som gillar det lugna bylivet med möjlighet att få en smak av lyx då och då

Förälska dig i

De små gränderna och den traditionella atmosfären i Andratx stad med möjlighet att använda de gröna omgivningarna för sportaktiviteter och det exklusiva Port Andratx med sitt fantastiska bergslandskap

Andratx/Puerto de Andratx
Andratx/Puerto de Andratx
Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed