Sälja bostad på Mallorca

Sälja bostad på Mallorca

Varför ska du sälja din bostad med oss? Något av det viktigaste när det kommer till en lyckad försäljning av en bostad är att verkligen nå ut till spekulanter och potentiella köpare. Några av våra största styrkor är vårt breda nätverk, våra många kontakter och vår gedigna kunskap inom marknadsföring och kommunikation. Vi vet var våra kunder finns, och vi vet hur vi når dem.

Förutom tidningar och traditionella medier lägger vi stor vikt vid annonsering, med träffsäker räckvidd, på internet och i sociala medier. Många av våra kunder hittar oss via sökmotorer, då vi ser till att synas där det behövs. Utöver detta publicerar vi våra objekt både lokalt och på internationella bostadsportaler.

Varför sälja exklusivt med Buy a Home Mallorca


Väljer du att sälja exklusivt med oss innebär det att vi som enda mäklare har ansvar över försäljningen av din bostad, och vi tar hand om allt åt dig.
Givetvis kan vi samarbeta med andra lokala mäklare på ön, men du kan känna dig trygg med att vi sköter alla kontakter och har det övergripande ansvaret. 
Med ett exklusivt avtal ser vi också till att just din bostad får bästa exponering.


Så här går säljprocessen till


Möte och prisdiskussion


Vid ett första möte gör vi ett besök i din bostad för fotografering och dokumentation för att kunna göra en utvärdering av din bostad för att kunna bedöma marknadspriset. Baserat på faktorer såsom efterfrågan, läge, utsikt, planlösning, terrass, eventuella renoveringsbehov och bekvämligheter som garage och hiss m.m, kommer vi tillsammans överens om försäljningspriset. Detta görs kostnadsfritt. 
I samband med detta kommer du få en förteckning på vilka dokument vi behöver för att kunna starta försäljningsprocessen.


Förmedlingsuppdrag


Efter värderingen skrivs ett förmedlingsuppdrag oss emellan där vi specificerar överenskommet utgångspris, mäklarprovison etc. I detta framkommer också om uppdraget ska ha exklusivitet. 


Marknadsföringsupplägg


Efter att ha kommit överens om vilket avtalsform som passar er bäst, lägger vi upp en plan om hur din bostad ska marknadsföras.


Objektspresentation


Med stilrena, högkvalitativa bilder och en professionell beskrivning, skapar vi en presentation av bostaden du vill sälja. Denna görs på fyra olika språk för att nå ut till alla våra kunder. 
Om du vill skickar vi en offline-länk för godkännande, så att du kan känna dig helt nöjd innan vi publicerar objektet.


Publicering


Vi publicerar din bostad på vår hemsida och på bostadsportaler både lokalt och internationellt. I Sverige annonseras dessutom våra objekt både på de viktigaste marknadsplatserna och når därför många svenska köpare. Utifrån typ av objekt och överenskommelse kan vi även skräddarsy hur vi ska marknadsföra just din bostad i andra kanaler. Vi har bland annat, för kunds räkning, annonserat i Financial Times och Air Berlin magazine.
För största möjliga räckvidd publicerar vi också löpande våra objekt på Facebook och Instagram, samt i våra nyhetsbrev med flera tusen följare. 
Din bostad skickas även ut till spekulanter som vi vet är intresserade av objekt av denna typ och/eller i det aktuella området.


Visningar


Alla våra visningar är privata, vilket uppskattas mycket av våra kunder. Löpande ger vi dig feedback om hur visningarna går och vad spekulanterna tycker och tänker. 
Det underlättar visningsprocessen om vi får en uppsättning nycklar, då du slipper vara en del av logistiken.


Köpare


När du och en köpare är överens om pris, tillträdesdatum och eventuella praktiska lösningar vad gäller möbler och inventarier, är vanligen nästa steg att skriva ett avtal där köparen betalar en handpenning eller reservationsavgift.
5 bra tips

inför fotografering och visningar


 1. Håll det rent och snyggt

  Se till att allting är rent och snyggt, med bäddade sängar, putsade fönster och ingen smutsig disk i köket. Lägg lite extra krut på hallen och entrén då första intrycket är, som känt, det viktigaste.


 2. Ett välkomnande hem

  Ställ undan gamla, ledsna krukväxter och ställ fram nya och placera gärna vackra snittblommor i en vas. Och varför inte piffa till köket med färska, väldoftande örter. Inget säger välkommen hem som att göra det där lilla extra.


 3. Lite mindre personligt

  För att få en potentiell köpare att känna att ditt hem kan bli hans eller hennes hem, se till att lämna utrymme för fantasi. Ställ undan familjefoton och ta ner barnens teckningar från kylskåpet, bara för tillfället, och avpersonalisera ditt hem lite grann. Samma sak gäller pynt och dekoration, det är enklare att föreställa sig sitt nya hem med färre saker ivägen.


 4. Sopa undan spåren

  De flesta människor tycker väldigt mycket om djur, men eftersom inte alla gillar tanken på att bo med dem, är det bäst att hålla din fyrfota vän ur vägen innan en fotografering eller visning. Sätt undan korgar, matskålar och leksaker och se till att det inte finns några spår av hund- eller katthår.


 5. Släpp in ljuset

  Något av det viktigaste när det kommer till att skapa ett välkomnande och inbjudande hem, är ljuset. Öppna upp fönsterluckor, dra undan gardiner och draperier och tänd lamporna i de rum och utrymmen där dagsljuset inte hittar in, som till exempel hall och kök. Även om det ser ut ljust ut för blotta ögat, blir det alltid snyggare på bild.Sälja bostad på Mallorca
Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Thank you for your e-mail!


Favourite added
Favourite removed
Favourite added
Favourite removed