Loading...
Buyahomemallorca header

MALLORCA ÄR PLATSEN DÄR JAG HÖR HEMMA

Ibland har livet andra planer än vad du förväntar dig och ändå hamnar du precis där du ska vara. I fallet med modedesignern Elisa Bozzolini, grundare av Boho-märket Sun Vibes, visade sig ön vara den plats där hon hör hemma och där hon nu kan utveckla sin fulla kreativitet.

Modedesigner och stilmentor Elisa i sitt färgglada vardagsrum

Elisas första erfarenhet utomlands ledde henne till Barcelona där hon inledde sin yrkeskarriär inom marknadsföring. Staden var då full av möjligheter och nya kontakter, och den perfekta starten på ett nytt kapitel efter att ha avslutat sitt universitet i Italien.

Lyckligtvis visade det sig också vara den plats där hon faktiskt bestämde sig för att följa sin verkliga passion: mode.

– ”Jag såg en annons om en modeskola i Barcelona, medan jag fortfarande jobbade, och bestämde mig för att ta detta steg.”

Du kan boka ett privat shoppingmöte i Elisas fina studio

Eftersom hon redan var i 30-årsåldern kändes denna förändring lite som en reinkarnation för Elisa. Men det är just detta mod och denna nyfikenhet som alltid har präglat hennes liv och som har fört henne dit hon är nu.

Mode och design har alltid spelat en stor roll i hennes liv. När hon växte upp tillbringade hon eftermiddagarna med att vara kreativ tillsammans med sin gammelmormor.

– ”Medan hon stickade satt jag vid symaskinen, och det är så vi spenderade den mesta tiden tillsammans. Det är ett av de mest underbara minnen jag har.”

Atmosfären i hela studion är sprängfylld av kreativitet
Mode har alltid varit en stor del av Elisas liv
Hennes kärlek till ön återspeglas också i hennes eget modemärke

Inte ens det faktum att hon var tvungen att gå på modeskola vid sidan av sitt vanliga jobb hindrade henne från att följa det hon verkligen ville göra. Efter några spännande år i Barcelona och en framgångsrik examen från modeskolan bestämde sig Elisa för att flytta tillbaka till sitt hemland Italien och grundade till slut sitt eget modemärke, Sun Vibes.

När hon växte upp i norra Italien var den intensiva mentaliteten alltid mycket närvarande i hennes liv, och det har också varit en stor fördel när hon byggde upp sitt eget företag. Men det var också just denna mentalitet som gjorde att hon saknade den lättsamma livsstilen och lyckan i Spanien.

– ”Jag saknade helt enkelt livsglädjen och balansen mellan arbete och privatliv som jag var så van vid när jag arbetade i Barcelona”.

Längtan efter detta lättare sätt att leva ledde henne sedan tillbaka till Spanien, till den vackra ön Mallorca. Även om hon började om från noll här verkade allting flyta på och blomma på sitt eget sätt. Att ha en egen butik då i Santa Catalina hjälpte också Elisa att få kontakt med människor och bygga upp en egen gemenskap.

Inspiration i varje hörn

– ”Det jag älskar mest med Mallorca är alla olika människor man möter. Jag tycker verkligen om att ha lite av allt – det enkla livet och den avancerade livsstilen.”

Att bo på Mallorca fick också Elisa att komma i kontakt med sitt autentiska inre jag och framför allt betyder ön helt enkelt frihet för modedesignern.

– ”Solen, palmerna och havet – här känner jag mig helt fri.”

Detta sätt att känna och leva återspeglas också starkt i hennes Boho-märke Sun Vibes. Istället för butiken i Santa Catalina har hon numera en nätbutik där kvinnor har möjlighet att köpa handdesignade feminina plagg.

Även om studion bara består av ett rum har Elisa skapat en mysig och kreativ oas av det
Klara färger är viktiga för henne, inte bara när det gäller mode utan även när det gäller inredningen i hemmet

Det finns också möjlighet att boka ett privat shoppingmöte i hennes egen ateljé och – ännu viktigare – att boka en stilmentorssession med designern själv.

Stilmentorskap är ett hjärteprojekt för Elisa, med uppdraget att hjälpa kvinnor att ta steget in i en ny version av sig själva. Hon ser styling och mode som en manifestationsprocess och är övertygad om att om du ändrar din stil kan det också återspegla var du vill vara i livet.

Stilhandledning är ett hjärteprojekt för henne

– ”Vi klär upp oss varje dag för olika tillfällen. Så varför inte använda det för att känna oss bättre och mer strålande?”

Efter att ha genomfört modiga förändringar i sitt eget liv vet Elisa exakt vad det innebär att äntligen komma till rätta med sig själv och uttrycka detta i sin egen sanna stil. En känsla som hon nu vill förmedla till andra kvinnor. En process där känslan av tillhörighet också spelar en stor roll.

Mallorca är den plats där Elisa känner sig helt fri

– ”Ibland slutar det med att man bor någon annanstans än i sitt hemland, men det känns ändå som hemma. Mallorca är en sådan plats för mig.”

Designern har skapat sitt eget mysiga hem i sin lägenhet i Santa Catalina. Det är inte bara hennes bostad utan också hennes studio där hon skapar och designar men också välkomnar kunder för privata shoppingmöten eller stilmentorssessioner.

Elisa och hennes katt Tigro är det perfekta teamet

Att börja dagarna med en löprunda vid havet nere vid Paseo Marítimo eller uppe i skogen i Castell de Bellver innan hon fortsätter dagen i sin egen studio är precis den balans i livet som hon alltid har längtat efter.

Även på fritiden föredrar hon att stanna på ön och upptäcka gömda platser i norr med sin egen van. Att bo nära havet och tillbringa en helg i naturen med sina vänner eller på egen hand är något som hon älskar att göra.

– ”Det känns verkligen som en minisemester. Jag kommer alltid tillbaka påfylld och full av energi.”

Ibland får hon fortfarande frågor från familj och vänner om hon ser sin framtid på Mallorca. Men för Elisa finns det ingen annan plats hon hellre skulle vilja vara på.

– ”Mallorca har alltid skapat en otrolig känsla av tillhörighet hos mig.”

En av hennes största önskemål för de kommande åren är att ha ett litet hus mitt i naturen. En plats där hon kan bo, men också en studio för sina kunder som kommer hit. Och även att få utveckla sitt varumärke ännu mer och stötta kvinnor att upptäcka sitt sanna jag med hjälp av styling. Och allt detta här på vår vackra ö Mallorca.

Elisa inte funnit känslan av att höra hemma någon annanstans än på Mallorca
Modedesignern har stora planer för framtiden

Besök Elisas webbplats för att shoppa hennes vackra plagg eller boka en stilmentorssession: www.sunvibescollective.com

Sunvibes CollectiveFölj hennes resa på Instagram: instagram.com/sunvibespalma

Du kan också kolla in butiken La Simo Vintage där du också kan boka en stilmentorssession med henne.

________________________________

Text: Ines Stangl

Pictures: Madeline Stöckle

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar