Loading...
Buyahomemallorca header

ETT PERSONLIGT HEM MED KÄNSLA OCH CHARM, PERFEKT FÖR MALLORCAS SOLIGA KLIMAT ÅRET RUNT

Ulrika Davidsson är en välkänd certifierad dietist, författare och entreprenör. Efter att i tidig ålder ha bestämt sig för att förbättra sin egen hälsa och sina egna vanor tog hennes liv en fantastisk vändning. Det var också då hennes inspirerande professionella bana började.

Ulrika Davidsson och Lily njuter av den vackra trädgården

Efter att ha besökt Mallorca med sina föräldrar för första gången när hon bara var 3 år gammal, har Ulrika drömt om att bo på ön.

– ”Portixol, Molinar var min dröm. Jag letade efter alternativ och hittade det här huset 2021”.

Ulrika bodde i den livliga stadsdelen Santa Catalina när hon först flyttade till Palma de Mallorca. Flera år senare började hon söka efter ett rymligt hus att renovera och skapa sitt eget personliga kök i – med tanke på att det hon tycker mest om är att proffesionellt skapa nya recept.

Det skräddarsydda köket där magin uppstår

Numera njuter hon av både inomhus- och utomhuslivet i sitt vackra hem nära havet. Hon anordnar även hemma-hos middagar med fantastiska teman för matälskare. Hennes samling av egenskrivna recept når 700 recept per år!

Varje detalj matchar hennes livfulla personlighet
Hennes bästsäljande bok “66-dagarsutmaningen”
Den charmiga terrassen, perfekt för Mallorcas unika väder

Hon undersökte ett stort antal kostalternativ, från ketodiet till vegetarisk kost och proteinrika dieter. Hon studerade även de specifika näringsbehoven hos människor beroende på deras blodgrupp. 

Med en djup förståelse för hur svårt det är att ändra sina vanor tog hon sin personliga erfarenhet som utgångspunkt för att hitta sin passion: matlagning och att hjälpa andra människor. Hon testade flera metoder tills hon hittade hemligheterna för att lyckas – och hon delade dem med oss!

Mallorca är platsen där hon skrev Medelhavsboken med läckra recept
Hon föreslår att man ”reser runt i världen mentalt” för att vara innovativ när man lagar mat

Ulrika upplevde ett växande intresse för näringslära och tog ett steg till och började studera till dietist. Hon slutade sitt jobb vid den tidpunkten för att följa sin passion och utveckla sina coachingkunskaper.  

Hon kommer ursprungligen från Sverige och har deltagit i svenska TV-program, skrivit flera böcker, startat egna företag och hälsobutiker, utvecklat onlinekurser, skapat ett brett utbud av matlagningsrecept och förbättrat tusentals människors dagliga liv. Hennes bästsäljande bok ”60 Day Challenge” är en av hennes bästa. Den ger en praktisk och detaljerad vägledning för att nå personliga mål och bryta med oönskade vanor.

Den moderna trappan tar dig till de ljusa sovrummen och takterrassen
Du kan känna den mysiga atmosfären i varje hörn
Utsikt över trädgården från takterrassen

Den mycket erfarna dietisten nämner vikten av att lyssna på sin kropp:

– ”När du litar på din magkänsla väljer du alltid rätt. Vi lyssnar inte på vår kropp för att vi är stressade”. 

Hon fokuserar på vikten av att laga hälsosam och naturlig mat, vilket känns som ”meditation” för henne. Hon insisterar på att ”tänka mer naturligt”.

En omfattande renovering gjorde det möjligt att designa ett medelhavshus att förälska sig i
De harmoniska detaljerna ger en unik touch

Numera ägnar sig denna influencer inom sociala medier åt sitt kall: att hjälpa och coacha människor. Hon låter gärna kreativiteten flöda när hon skapar recept och skriver fascinerande böcker.

Och om du vill upptäcka alla hemligheter bakom framgångsrik hälsa kan du besöka hennes sociala medier:

ulrikadavidsson.se eller på Instagram

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar