Loading...
Buyahomemallorca header

”Det är verkligen något speciellt med Molinar”

Bland de låga husen i kvarteren i Portixol/Es Molinar, har Janne Önnesjö och Lillemor Robbins hittat sitt perfekta boende.

– Det är ett väldigt lugnt område. Och att kunna bo så här nära centrala Palma, men fortfarande precis vid havet är fantastiskt, säger Janne.

6593-janne-lillemor-molinar-blog-1

Janne och Lillemor har hittat sin plats på Mallorca.

Här, ute i det gamla fiskeläget, är stämningen och atmosfären helt annorlunda i jämförelse med storstadslivet några minuter bort. Det är inte heller samma tryck från turister och de stora hotellen lyser med sin frånvaro.

– Det är mer ett ställe som folk åker ut till på helgerna. Tar en promenad längs havet eller äter lunch på någon av de mysiga restaurangerna i hamnen.

– Läget hade inte kunnat vara bättre för oss. Själva lägenheten är kanske inte helt optimal, men den ligger fantastiskt bra och det känns ju viktigast, säger Janne och berättar att om det inte vore för att det var en hyreslägenhet, hade de nog renoverat lite och ändrat den mer efter sin egen smak.

-janne-lillemor-molinar-blog-10

Lägenheten är fördelad på tre våningsplan.

6663-janne-lillemor-molinar-blog-28

Inredningen är ljus och färgglad med tyger från Mallorca.

6661-janne-lillemor-molinar-blog-27

De kända Ikat-tygerna vävs för hand på Mallorca.

Innan Janne och Lillemor flyttade till Mallorca hade de en liten semesterlägenhet som de utnyttjade ett par gånger om året. Men de kunde inte riktigt få nog av sin lilla paradisö.

– Varje gång vi skulle åka hem kände vi likadant. ”Vi vill inte åka härifrån”, berättar Janne.

De började leka med tanken att prova på att bo utomlands och bestämde sig därför för att tillbringa ett år på Mallorca.

– Frågan var ju främst hur vi skulle försörja oss om vi bestämde för att flytta, men jag hade en idé om att göra något inom fastighetsservice och ville testa det, berättar Lillemor.

Så, hon tog tjänstledigt från sitt jobb i Stockholm och Janne som arbetade som egenföretagare gjorde detsamma, fast med tanken om att vara just ledig. 

Lillemors fastighetsservice, Mrs. Robbins, fick snabbt snurr och redan efter 6 månader visste paret att de inte skulle flytta tillbaka till Sverige.

– Jag fick verkligen fantastiskt respons. Det är många som behöver hjälp att ta hand om sina bostäder när de inte är här eller som behöver någon som förbereder innan de kommer hit.

Fastighetsservice kan innebära allt från att Lillemor ordnar med hantverkare eller städare, tar in posten eller vattnar blommorna när bostaden står tom.

– För många är det en trygghet bara att veta att det finns någon med nyckel som kan rycka ut snabbt om det skulle vara något.

6642-janne-lillemor-molinar-blog-19

De flesta husen i området är av townhouse-modell och är sällan högre än två, tre våningar.

6664-janne-lillemor-molinar-blog-29

Eftersom lägenheten är en hyresrätt har Janne och Lillemor har satt sin personliga prägel genom inredningen istället.

Den lilla semesterlägenheten som Janne och Lillemor bodde i tidigare låg i Santa Catalina, men ända sedan de flyttade till Mallorca permanent har de känt att det är i Es Molinar de ville bo.

– Vi hade verkligen tur när vi fick tag på den här lägenheten. Vi ringde på annonsen bara någon timme efter att den publicerades, säger Lillemor

Lägenheten är fördelad på tre våningar, ingång och hall på markplan och två våningar bostadsdel.

– Det är som ett litet brittiskt townhouse, säger Janne.

På första våningen har de vardagsrum kök och två sovrum och på övervåningen ett sovrum med charmigt snedtak och en underbar takterrass med många växter och fina krukor.

– Alla växterna har vi köpt på loppis, eller så tar jag små skott och planterar dem. Det är så roligt att hålla på med blommor och växter här, allting växer ju så fort, säger Lillemor.

6702-janne-lillemor-molinar-blog-50

Lådorna har Lillemor köpt på loppmarknaden i Consell. ”Jag älskar att gå där, man hittar så himla många spännande saker”

6686-janne-lillemor-molinar-blog-40

Lilla Ebba, parets Bichon havanais på 3,5 år, njuter av sin plats i solen på takterrassen.

Terrassen är ombonad och mysig, nästan inredd som ett vardagsrum med matplats för 8 personer och en liten loungehörna med soffa, stolar, bord.

– Här ute är vi väldigt mycket. Detta är mer som vårt vardagsrum än vårt riktiga vardagsrum faktiskt, säger Janne.

Tack vare att de flesta husen är så låga i området, blir utsikten från terrassen alldeles unik. Takåsar och terrasser mot en blå himmel, med det glittrande Medelhavet åt ena hållet och Mallorcas vackra bergskedja åt det andra.

Eftermiddagssolen ligger på och ett parasoll står skyddande vid den lilla soffgruppen.

– Det behövs verkligen! Vi har sol här från tidig morgon till ungefär klockan åtta på kvällen.

6675-janne-lillemor-molinar-blog-35

En takterrass innebär många soltimmar om dygnet.

6690-janne-lillemor-molinar-blog-42

Havet är aldrig långt borta i Molinar.

Sedan en tid tillbaka är Janne och Lillemor helt bosatta på Mallorca och förra året sålde de sin lägenhet hemma i Sverige. Men det finns planer på att skaffa något litet i Stockholmstrakten.

– Vi kanske gör lite tvärtom, säger Janne och skrattar lite. Bor på Mallorca och har semesterlägenhet i Sverige.

”Ibland måste man liksom stanna upp och begrunda att vi faktiskt bor såhär.”

Text: Maria Strömqvist

Bild: Ida Carlsson

Du kanske också gillar

Comments (2)

  • helene 7 år ago Reply

    det är precis där vi vill bo i framtiden:-)

    wpadmin 7 år ago Reply

    Ja, visst är det härligt i Molinar! Visst du att vi ska lägga till dig till vår kontaktlista så att vi kan kontakta dig om objekt i området? /Ida Carlsson, Webbansvarig

Lämna ett svar