Loading...
Buyahomemallorca header

När en dröm går i uppfyllelse i utkanten av Manacor

Långt utanför de vanliga turiststråken, omgivna av natur, berg och inget annat än lugn och ro och några får, har inredningsarkitekten Pamela och hennes man Daniel Moell skapat sin alldeles egna privata tillflyktsort på Mallorca.

Pamela och Daniel hade visionen att skapa en perfekt fastighet som skulle passa den magiska platsen.

När man kommer in i huset blir man helt hänförd – varje hörn är vackert designat och omsorgsfullt utformat med många fina detaljer, vilket gör hela huset till ett verkligt unikt hem. Det är svårt att tro att detta fantastiska projekt kom till av en ren slump.

En härlig kombination av rustik konst och inredning.
Uppmärksamheten av detaljer är en av höjdpunkterna.

Varje hörn har unika och meningsfulla dekorativa föremål.

Pamela Moell, grundaren av Stiltje, är en kvinna som alltid går på sin intuition och om känslan är rätt får hon saker att hända mycket snabbt. Och det är också främst anledningen till hur och varför detta underbara hem skapades.

Det vackra hemmet är ett resultat av deras känsla för stil.

För några år sedan sökte Pamela efter sköna platser på Google, med avsikten att köpa ett hus utomlands. Hon tänkte först på platser som Zanzibar eller Bali, men snubblade till slut över Mallorca, eftersom hennes man Daniel föredrog att bo på en ö och närmare deras hemmabas i Sverige.

Ingen av dem hade någonsin varit på Mallorca tidigare så de bokade snabbt sin första resa till ön 2017 och blev omedelbart förälskade. Inredningsarkitekten var övertygad om att Mallorca var den plats där de ville vara och försökte direkt men utan framgång att köpa ett hus när hon besökte ön för första gången.

Paret gav inte upp drömmen om ett eget hem på Mallorca och fortsatte att söka efter den perfekta fastigheten, då med fokus på områdena Deia och Soller – men ödet ville annorlunda.

”Vi hade just varit på en visning av ett hus på norra delen av ön och efteråt hamnade vi i Manacor. Barnen var redan trötta och det var en riktigt varm dag, så vi siktade bara på ett ställe med luftkonditionering.” – Pamela

Intuitionen spelade en viktig roll för att fatta rätt beslut.

När de letade efter en plats att svalka sig på passerade de en lokal mäklares kontor och eftersom de också gillade utkanten av Manacor bestämde de sig för att ge det en chans. Även om kommunikationen var lite svår på grund av språkbarriären lyckades de ändå få till några visningar i området.

”Vi trodde faktiskt att vi skulle titta på ett hus, men i slutändan var det bara en tomt, men eftersom vi inte kunde hitta det hus som vi letade efter, så kändes det som en plan som skulle kunna fungera.” Pamela

Det var utgångspunkten till att skapa ”Casa Stiltje” i utkanten av Manacor.

”Att bygga ett hus på Mallorca under Covid-tider och mestadels via What’s App var en mycket intressant process” Pamela & Daniel

Huset är omgivet av natur och har fantastisk utsikt från poolen.

Till en början hade båda två olika visioner för huset. Tanken var att bygga ett modernt hus, mer i James Bond-stil, men när Pamela och Daniel besökte tomten igen för att skriva under kontraktet kom de överens om att det inte kändes rätt att ha den här typen av hus här.

”Själva tomten skulle kunna ha ett modernt hus, men själva atmosfären runtomkring skulle helt enkelt inte kunna ha det. Det är precis så vi jobbar på Stiltje också, vi går på magkänslan.” Pamela & Daniel

Pamela och Daniel har varit gifta i 30 år och arbetar nu också tillsammans i det egna företaget och är ett bra team som kompletterar varandra perfekt inom alla områden i livet.

”Jag skulle säga att jag är racerföraren och han är min kartläsare, vi är motsatser men kompletterar ändå varandra väldigt bra.” – Pamela

De har arbetat tillsammans i många år och är ett utmärkt team.

Den nya visionen för huset skapades snabbt, det skulle vara en fastighet som var en del av omgivningen, ett hus som skulle smälta in och inte sticka ut.

”Jag kunde ha gjort ett modernt hus här, jag arbetar med många olika stilar men för den här platsen önskade vi en mer autentisk och rustik stil. ” Pamela

Efter att äntligen ha fått bygglovet och en rekommendation från deras lokala mäklare om en arkitekt och ett byggföretag började det rustika paradiset att långsamt att ta form.

”Vi skulle faktiskt kunna skriva en bok om hur man bygger ett hus via What’s app.” Daniel

Tack vare en tydlig vision i tankarna kunde de kommunicera den med både byggare och arkitekt, och skapa prover och urval som byggarna kunde följa så att de kunde se till att det blev exakt som de hade tänkt sig.

”Vi hade verkligen tur med vår arkitekt och våra byggare, vi etablerade en bra relation med dem – du behöver inte alltid de mest exklusiva företagen för att förverkliga din vision.” – Pamela

Och den goda relationen märks också tydligt i hela huset. Varje hörn är vackert designat och utformat och man kan bara känna den kärlek och hängivenhet som alla har lagt ner.

Även om den största delen av kommunikationen har skett via What’s App, har Pamela och Daniel varit där personligen för de viktigaste stegen – som för hela kakelsättningen av huset. Att ha sitt eget företag Stiltje som tillverkar egna kakelplattor var en av de viktigaste delarna för dem.

”Kakel kan göra så mycket för ett hus, det ger huset karaktär och skapar en hemtrevlig känsla.” Pamela

Att välja kakel är ett stort beslut och bidrar till atmosfären i huset.

Precis som det var en slump att hitta och bygga huset på Mallorca, var det en slump att hon grundade sitt eget företag för 23 år sedan.

Pamela är egentligen utbildad molekylärbiolog, men livet har haft andra planer för henne. Efter att inte ha kunnat arbeta inom detta område och bytt karriär för att bli lärare, bestämde hon sig en dag för att det var dags att förändra sitt liv och byta plats. Av en slump upptäckte hon Österlen, ett vackert område i Sverige, och hon blev förälskad på samma sätt som hon blev i Mallorca.

Snabbt köpte familjen ett hus där och det var då Pamelas liv tog en vändning.

”Vi hade ingenting när vi flyttade dit, inga jobb, inga pengar och huset vi köpte var omöjligt att bo i.” Pamela

Eftersom de var tvungna att renovera hela huset och hade ont om pengar importerade Pamela en container från Indien med olika kakelplattor och stenar. Det material som de inte behövde till sitt hus kunde hon snabbt sälja till andra – vilket vare en lovande affärsidé och så föddes Stiltje.

Idag har Stiltje butiker på Österlen och i Stockholm samt en webbutik inom EU.

”Allt vi har i Stiltje är något jag själv vill ha och gillar”, säger Pamela

Och det bästa av allt är att de nu vill ta med sig magin från Stiltje även till Mallorca. Pamela är fortfarande osäker på var deras showroom ska ligga, men hennes idé är att hjälpa andra att skapa sina egna drömhem, precis som hon har skapat sitt eget paradis på ön.

”Jag älskar naturen och vi vandrar också mycket. Här på Mallorca har du allt du behöver på en liten yta, det är helt enkelt perfekt.” Pamela & Daniel

Pamela och Daniel har varit lyckligt gifta i 30 år och känner sig som hemma på nordöstra Mallorca.

Om du behöver hjälp med att skapa ditt drömhem på Mallorca kan du kontakta Pamela här:  info@stiltje.se

Läs mer om de vackra kakelplattorna som Stiltje har att erbjuda: https://www.stiltje.se/

För att se fler uppdateringar om huset följ Pamela på instagram: @Pamela_Moel

________________________________

Text: Ines Stangl

Pictures: Madeline Stöckle

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar