Loading...
Buyahomemallorca header

Skandinavisk design möter livsstilen vid medelhavet i Portixol/Molinar

Många människor drömmer bara om att flytta till Mallorca, men vad händer när du äntligen bestämmer dig för att det är dags att köpa ett hem här? Det är precis vad som hände med det svenska paret Christina och Torbjörn som har hittat den perfekta balansen mellan Sverige och Mallorca och förvandlat sin takvåning till sitt drömboende på nolltid.

Christina & Torbjörn har hittat sin plats på Mallorca

På frågan om varför de bestämde sig för att köpa en fastighet på Mallorca svarade båda automatiskt ”Varför inte?”.

”Varför inte Mallorca? Mallorca har i princip allt man behöver på ett litet område. Här har du bergen, stränderna och stadsvibbarna.” Christina & Torbjörn

Under många år brukade de komma hit på semester och besöka vänner som redan bodde här, och med åren växte kärleken och längtan efter Mallorca. Christina, som arbetar på marknadsavdelningen på en stor bank och Torbjörn, som har ett eget filmproduktionsbolag, älskar särskilt mångfalden på Mallorca och för dem är kombinationen av att bo i Sverige och nu även på Mallorca den perfekta kombinationen.  Och ön är den idealiska platsen för att uppfylla parets aktiva livsstil.

”Vi älskar att vandra, spela padel eller bara cykla längs strandpromenaden, och här på Mallorca kan vi göra allt detta.”

Paret älskar att vandra i bergen på Mallorca

De är inte bara med i flera padelgrupper här och spelar gärna tennis på fritiden, utan Mallorcas berg är också en viktig anledning till att de har valt ön som sitt andra hem.

”Vi älskar att vandra här och njuta av Mallorcas friluftsliv fullt ut.” Christina & Torbjörn

Därför var beslutet att köpa en lägenhet på Mallorca nästa logiska steg för dessa två. I detta skede kontaktade de vår VD Carin Isgard.

”Jag visste att Carin hade en egen fastighetsbyrå på Mallorca, men vi hade även varit i kontakt med andra byråer”. Christina

Båda är dock överens om att det kändes mest naturligt för dem att arbeta med Buy a Home Mallorca.

”Med Carin kändes det verkligen som om hon arbetade för oss och brydde sig om oss och inte som om vi var tvungna att jaga någon för att få stöd.” Christina & Torbjörn

Så Carin inledde bostadssökandet tillsammans med dem och även om paret försökte hålla sig öppna när det gällde platsen har området Portixol/Molinar alltid funnits med i deras tankar:

”Portixol har alltid varit vårt drömområde. Här kan man fortfarande se Tramuntanabergen men också ha havet så nära, och det har en mycket lokal atmosfär.” Christina & Torbjörn

Den fantastiska havsutsikten från deras takterrass

Under sitt sökande har de sett många fastigheter i olika områden, men just denna takvåning i Portixol/Molinar fångade deras uppmärksamhet, även om det inte var kärlek vid första visningen.

”För att vara ärlig så var vi redan lite trötta när vi såg den här lägenheten första gången efter alla visningar den dagen och det här var den femte lägenheten i rad.” Torbjörn

Eftersom de var trötta efter en dag full av visningar lade de inte ens märke till den fantastiska havsutsikt du har från de två olika terrasserna. Dessutom trodde de att lägenheten kanske var för liten för deras behov. Ändå kunde dom inte sluta tänka på den här takvåningen och efter några dagars funderande och en del bollande med Carin bestämde de sig för att titta på den en andra gång.

Och när de besökte den nästa gång såg de äntligen också den fantastiska utsikten som man kan njuta av från terrasserna, och de blev förälskade i denna takvåning.

”Vid den andra visningen kunde vi verkligen se potentialen i den här lägenheten och när jag hade utsikt över havet från terrassen tänkte jag bara WOW.” Christina

Takvåningen ligger bara några meter från havet

Och framför allt är den här takvåningen i princip deras definition av det perfekta mallorkinska hemmet, med utsikten över bergen, stranden bara några minuter bort och Palma så nära, var det bara idealiskt för dem. De köpte dock lägenheten i ett helt annat skick än vad den är nu.

Badrummet före renoveringen
Badrummet efter renoveringen
Terrassen före
Terrassen efter

”Även om vi inte ändrade planlösningen av lägenheten optimerade vi den som helhet, målade, bytte ut elen och skapade ett mer öppet och ljust utrymme.” Torbjörn

Vardagsrum och matsal före
Och efter renoveringen

Medan paret har befunnit sig i Sverige, där de också äger ett hus, har de haft en betrodd projektledare på ön som genomförde deras idéer och önskemål. Och på några månader av hårt arbete har lägenheten förvandlats till denna moderna och ljusa oas.

Allt passar perfekt ihop

”Naturligtvis letar vi fortfarande efter några små inredningsdetaljer, men på det hela taget är vi supernöjda med den som den är nu.” Torbjörn

Den moderna och skandinaviska inredningen och färgtemat i hela fastigheten gör den här takvåningen till en riktig pärla. Man kan se att varje detalj har valts ut med omsorg och att allt passar ihop. För Christina och Torbjörn är det också viktigt att kombinera svenska möbler med spanska.

Christina och Torbjörn älskar att blanda svensk och spansk inredning

”Vi bor i Spanien och jag tycker att det är trevligt att ha lite spansk inredning i vårt hem.” Torbjörn

Paret har förvandlat den här takvåningen till en riktig pärla på nolltid

De håller alltid ögonen öppna för att se om de kan hitta ett nytt föremål någonstans som skulle passa till deras skandinaviska stil men ändå med medelhavskänsla. Till och med deras mallorkinska grannar är så imponerade av deras smak och noggrant utvalda material att de har börjat följa deras exempel och implementerat en del av det i sina egna hem. Paret började också lära sig spanska för att integreras ännu bättre i det lokala samhället här.

”Vi älskar att bo här bland lokalbefolkningen och har en god och vänskaplig relation med våra mallorkinska grannar.” Torbjörn

Den mysiga loungen på takterrassen där de njuter av solnedgångarna

Och de kunde inte ha valt ett bättre område än Portixol för att njuta av sin aktiva och hälsosamma livsstil fullt ut. De har redan anmält sig till gymmet här och möjligheten att prova nya aktiviteter som yoga eller bara cykla längs strandpromenaden till Palma gör det helt enkelt värt att bo här. 

Och om de inte spelar padel med sina vänner, så upptäcker de några läckra restauranger i området eller njuter av några grillkvällar på sin takterrass medan de ser solen gå ner över Tramuntanabergen.

”Vi trivs så bra här att vi inte ens kan tänka oss att någonsin bo någon annanstans igen.” Christina & Torbjörn

Christina och Torbjörn älskar sitt nya liv på Mallorca

_______________________________

Text: Ines Stangl

Pictures: Madeline Stöckle

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar