Loading...
Buyahomemallorca header

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/buyahomemallorca.com/blog.buyahomemallorca.com/wp-content/themes/notumn/includes/functions/notumn_responsive_images.php on line 317

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/buyahomemallorca.com/blog.buyahomemallorca.com/wp-content/themes/notumn/includes/functions/notumn_responsive_images.php on line 318

Mitt i Palma och ett stenkast från stranden – det bästa av två världar

Siktet var inställt på Santa Catalina eller Gamla Stan, men Ciara Faber hittade sin drömlägenhet där hon minst anade.

– Jag är så glad att min mäklare övertalade mig att komma och titta på denna.

Bara ett par gator från det glittrande Medelhavet, men fortfarande mitt i city vid Palma City Beach, har Ciara Faber precis köpt sin första lägenhet. Den är ljus och välkomnande, med ett stort kök och en solig terrass.

– Jag älskar den! Det känns redan som ett riktigt hem, säger Ciara.

Nyrenoverat kök med vitmålade luckor och trägolv

Ciara Faber har precis köpt sin första lägenhet.

Det är fortfarande inte särskilt mycket möbler i vardagsrummet, vilket lämnar en stor, öppen yta på golvet, men det har sitt syfte.

– Det är en frisörsalong på våningen under mig, så jag kan öva koreografi här utan att behöva oroa mig för att störa någon nedanför, säger Ciara med ett skratt.

Men vardagsrummet är ännu inte riktigt färdigt, det finns fortfarande mycket Ciara planerar att göra, men det får vänta lite. Om bara några dagar åker hon nämligen på en sex veckor lång turné till Japan med sin dansgrupp ”Trinity Lace”.

– Jag är så förväntansfull. Detta är vårt första gig som grupp och vi ska åka runt till olika skolor och uppträda och berätta om irländsk kultur. Den här typen av turné är helt ny för mig, jag har aldrig gjort något liknande, säger hon.

Lägenheten har ett rymligt vardagsrum med mycket ljusinsläpp

Det öppna vardagsrumsgolvet är perfekt för dans.

Ciara Faber designar sina scenkläder själv.

Ciara syr alla sina scenkläder själv.

Även om Ciara ser jättemycket fram emot att åka på ännu en turné, är det ändå något som känns annorlunda den här gången.

– Det här är faktiskt första gången som jag verkligen ser fram emot att komma hem igen. Innan har det alltid känt som ”Åh, Gud, turnén är över, vart ska jag nu bo?”. Nu vet jag att jag har mitt eget att komma hem till.

Mellan sina dansturnéer har hon arbetat på en yacht och med den rest över världen, bott i en resväska, på båten eller något rum hon hyrt tillfälligt. Nu kan hon äntligen packa upp.

– Bara att ha en garderob känns fantastiskt, säger hon. Och ett eget kök!

Sovrummet är inrett personligt med moderna möbler

”Jag har verkligen en grej för flamingos!”

Det stora köket har gott om plats för trevliga middagar

Köket är öppet och ljust och ligger i direkt anslutning till terrassen.

Det charmiga köket präglas av fina inredningsdetaljer

Ciara längtade efter ett eget kök.

Lägenheten är 90 kvadratmeter med två sovrum och två badrum, och en 15 kvadratmeter stor terrass.

– Från början var jag inne på att köpa något i Gamla stan eller Santa Catalina, men det är otroligt hur mycket mer jag fick för pengarna här.

Eftersom hon var så inställd på att köpa en lägenhet mer centralt i Palma, var hon först tveksam när mäklaren ville visa henne en lägenhet i detta området.

– Bara för fem år sedan var det här området väldigt annorlunda från hur det är nu. Jag kunde inte förställa mig att bo här, men jag blev verkligen överraskad när jag kom hit. Så mycket har hänt på bara ett par år, säger hon.

Det var en positiv överraskning, både vad gällde lägenheten och området. Ciara kände direkt att detta var en plats hon kände sig hemma på, så hon följde magkänslan och lade ett bud. Och hon har inte ångrat sig en enda gång.

– Jag älskar att bo här! Det är verkligen ett fantastiskt område. Man har nära till allt. Du har gångavstånd till Gamla stan, till stranden, till Portixol… Om jag skulle ha lagt samma pengar på en lägenhet i Santa Catalina, hade jag inte fått i närheten av lika mycket som det jag fick här.

– Och jag som är från Nya Zeeland, där allting ens i närheten av vattnet är otrolig dyrt, kan inte fatta att jag bara bor ett par minuter från stranden.

Lägenheten har gångavstånd till strandpromenaden i Palma City Beach

Havet är bara ett par minuters promenad från lägenheten.

Närheten till havet, stranden och beach clubs är några fördelar med att bo i Palma City Beach.

Längs med strandpromenaden ligger det små restauranger, beach clubs och uteserveringar.

Ciara lämnade Nya Zeeland för Irland när hon bestämde sig för att studera irländsk dans. Efter att ha avslutat sina studier efter tre år, fick hon jobb som dansare på ett hotell på Menorca. Under ett par år jobbade hon inom hotellunderhållning på Balearerna innan hon till sist hamnade på Mallorca 2012. Vid den tidpunkten arbetade hon och bodde i Can Picafort, men ett besök i Palma skulle ändra kursen på hennes drömmar.

– När jag kom till Palma första gången, blev jag helt tagen av hur vackert det var. Jag bara promenerade omkring i Gamla stan och tittade på de vackra, gamla husen med sina klassiska fönsterluckor och rustika stenväggar. Där och då väcktes en dröm om att jag en dag skulle bo här.

Hon kom ett steg närmare den drömmen när hon strax därefter fick jobb på en av öns berömda dans- och showrestauranger, Son Amar.

– Jag älskade verkligen att dansa på heltid, dansen är min stora passion, men det är svårt att leva av och det är tufft för kroppen. Och blir du sjuk eller skadad – då är det kört, säger Ciara.

Så efter två års dansande på Son Amar, bestämde hon sig för att byta bana och började jobba som värdinna på en yacht med Palma som hemmahamn. På så sätt kunde hon få mer tid till resor och turnéer samtidigt som hon kunde börja spara pengar för att köpa en lägenhet.

Hon började gå på visningar förra året, men det skulle dröja till juni i år innan hon kom till rätt ställe.

– Jag hade ingen brådska, utan ville ta god tid på mig att hitta något som kändes perfekt. Jag är faktiskt själv väldigt överraskad att jag hamnade just här, men jag är så glad att min mäklare övertalade mig att komma och titta på denna, säger hon.

Lägenheten har genomgående ljusinsläpp och solen lyser i nästan alla rum

Dagsljuset hittar in i lägenheten från nästan varje rum, till och med badrummet.

Det var den svenska mäklaren som övertalade Ciara om att överväga att bo i Palma City Beach.

Den stora terrassen är nästan som ett extra vardagsrum, inrett med bord, stolar, växter och en liten soffhörna.

Inte nog med att Ciara trivs väldigt bra i sin lägenhet, hon känner dessutom att hon har gjort en bra investering. Området kring Foners, Pere Garau och Palma City Beach spås bli bland de hetaste i Palma inom bara ett par år.

– Man kan redan se hur det poppar upp fler och fler restauranger och caféer här, säger Ciara.

Det råder ingen tvekan om att Ciara har hittat rätt ställe att bo på i Palma, men trots det tror hon inte att hon kommer stanna på ön för alltid.

– En dag kommer jag förmodligen att flytta tillbaka till Nya Zeeland. Det är ganska jobbigt att bo så långt ifrån sin familj. Men jag tror att jag alltid kommer att ha ett hem här. Kanske kan jag tillbringa ett par månader om året på Mallorca. Det skulle vara det perfekta livet.

I Palma city beach bor man även nära caféer och restauranger.

Bara några dörrar bort på samma gata, ligger Ciaras favoritcafé. ”De har den godaste café latte med mandelmjölk!”

Palma city beach är verkligen nära till allt!

Drömmen är att alltid ha ett hem i Palma.

Text: Maria Strömqvist

Foto: Ida Carlsson

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar