Loading...
Buyahomemallorca header

Det var kanske inte hit jag var på väg
– men meningen att jag skulle vara

Isabella Abasolo kunde inte föreställa sig att hennes drömmars liv och hem skulle stå att finna i den Mallorkinska byn Campos. Det var inte tänkt att det var här hon skulle hamna, men varje dag är hon tacksam att den lite krångliga vägen ledde henne hit.

Isabella Absolo framför sitt vackra hus i Campos

Redan för 22 år sedan, när Isabella kom till Mallorca tillsammans med sin dåvarande man och deras barn, kände hon att det var här hon hörde hemma. Hon visste inte då att hon skulle hitta både sitt hem och sin glädje i en Mallorkinsk by, och att vägen dit skulle bli krångligare än tänkt. För det hem hon skulle hitta var i ett hus hon inte kunnat föreställa sig, och med en man som vid tiden inte var hennes make. 

Det var tänkt som en nystart för hela familjen Abasolo när de bestämde sig för att flytta till en helt ny plats. Såhär i backspegeln kan man konstatera att ingenting blev som det var tänkt, men på något sätt ändå precis som det var menat att bli, menar Isabella Abasolo. 

Trädgården är en lugn och vacker oas intill byns liv och rörelse

Äktenskapet mellan Isabella och hennes make höll inte och paret separerade efter bara några år på ön, men Isabella bestämde trots allt sig för att stanna kvar tillsammans med sina barn. De bodde först i en gammal finca i Llucmajor, som Isabella med mycket slit renoverade och sålde innan de flyttade vidare in till Palma där hon fått en nytt jobb. Och det var där, på det nya jobbet, som livet tog en oväntat vändning. 

– Det var kärlek vid första ögonkastet när jag träffade Alberto, säger Isabella. Och jag tror faktiskt att det var han som gjorde att jag stannade på ön.

Huset har en unik uteplats, inredd med mycket känsla

Bodde 13 år i Palma

Med tiden köpte Isabella och Alberto en lägenhet tillsammans inne i Palma och bodde där i inte mindre än tretton år. Efter över ett decennium av storstadsliv började de längta efter något annat och började titta på hus i och omkring Palma. Vid den tidpunkten hade Isabella fått jobb i Santanyi och fick gång på gång tips om ett fantastiskt hus i Campos som hon borde se.

– Jag fick höra om huset flera gånger, men Campos var inte riktigt ett alternativ för oss då. Det var inte inom det området vi tittade på, berättar hon.

Där och då såg huset helt annorlunda ut, Isabella och Alberto har gjort en helrenovering och skapat sitt alldeles egna drömhem, men känslan fanns där.

– Under ett helt år var vi här varje helg och rev, målade och spacklade. Det tog mycket tid och energi, men idag har huset blivit precis som vi föreställde oss, säger Isabella. 

Ett rustikt och härligt kök
Känslan och inredningen är en kombination av äldre och nytt

Unikt och skapat med känsla

Det syns verkligen att Isabella har lagt ner själ och hjärta i huset. Känslan finns i inredningen, i helheten och i detaljerna. I varje hörn och varje rum finns unika element att upptäcka, men som ändå binder ihop intrycken. Färger, former och stil.

– Min man är mer av en minimalist, men han har gett mig full frihet när det kommer till att inreda. Jag älskar att vara kreativ och skapa en känsla genom uttryck, säger hon och berättar att hon ofta får idéer när hon inte kan sova.

Hon inspireras ofta och gärna av inredningsmagasin, vars idéer hon sedan utvecklar och ändrar efter sin egen stil.

Var man än tittar finns vackra detaljer gömda

Det senaste projektet i raden var det 20 kvadratmeter stora badrummet, som hon renoverade helt efter sina egna idéer. Idag är rummet lite som en egen avkopplande oas i huset där hon till och med gör sin morgonyoga.

Det stora badrummet har tillräckligt med utrymme för Isabellas morgonyoga
Badrummet är hennes senaste projekt, renoverat efter hennes egna idéer

– Men nu känner jag att huset är färdigt, säger hon. 

Även om huset nästan är ett konstverk i sig, så är även trädgården en av höjdpunkterna i deras hem. Där har de skapat en rofylld plats, avskärmad från byns liv och rörelse, för de dagar de föredrar lugnet framför sorlet och vimlet. 

Andra dagar är de lika glada för den sociala tillvaron det innebär att bo i en Mallorkinsk by, som att gå till kvarterets lilla café eller besöka marknaden på lördagar.

En hängmatta är perfekt för avkopplande stunder

Kärleken till keramiken

Ett genomgående tema i huset är den vackra keramik som återkommer i såväl inredning som i köksskåpen. Isabella är keramikkonstnär och gjorde tidigt om gästhuset till en egen studio.

– Så fort jag såg den kände jag att den skulle vara perfekt för mig och min keramik, säger Isabella och berättar att hon idag håller kurser i sin lilla ateljé. 

I Isabellas ateljé finns massvis av hennes handgjorda keramik
I sin lilla studio jobbar hon både själv och håller kurser

Tack vare sina kurser och sin keramik, som hon säljer i vissa butiker som Moyi Concept Store i Cas Concos eller Santanyí Home, träffar hon många nya bekantskaper och har lärt känna många vänner. Huset i sig har blivit en samlingspunkt, inte bara för att skapa konst och keramik, utan för kaffepauser med vänner eller spontana besök från folk i byn. Kaffet serveras såklart i de vackra koppar som Isabella gjort själv.

– Det känns viktigt för mig att alla känner sig välkomna här. Jag vill att folk ska känna sig hemma, säger hon. 

Den gästvänliga atmosfären sitter i väggarna, de som Isabella själv varit med och skapat. Det var inte så här hon trodde att hon skulle hitta sitt hem på Mallorca, men hon är glad och tacksam att det var här hon hamnade.

– Allt som har hänt, även om det inte varit så lätt, har tagit mig hit och det är precis här jag vill vara.

Det var i Campos som livet, lyckan och lugnet fanns

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar