Loading...
Buyahomemallorca header

Drömmen om en finca nära Santanyí

Så snart du kommer in till Diana och Sandras finca nära Santanyi känner du ett inre lugn. Huset har helt enkelt en speciell atmosfär som omedelbart fångar besökaren.

Diana & Sandra lever sin dröm om livet på landet

Diana och Sandra har delat sina liv i många år redan, men ingen av dem hade egentligen förväntat sig att Mallorca skulle bli deras plats att vara på.

De träffades på Dianas café i Tyskland för länge sedan och har delat livets upp- och nedgångar men förenas framför allt av sin gemensamma passion för resor.

Tillsammans med dem är också Dianas gamla hund Frieda, som gör den lilla familjen komplett.

Diana och hennes hund Frieda som alltid finns vid hennes sida

Särskilt Sandra, som tidigare arbetade som sjuksköterska i Tyskland, har alltid varit en reseentusiast och älskar att upptäcka världen med alla dess vackra hörn. En av hennes vanor var alltid att ta en kopp kaffe på Dianas café före och efter varje resa, och hon inspirerade även Diana med sin passion för resor och äventyr.

”I Tyskland tillbringar man all sin tid med att vänta på att sommaren äntligen ska komma. Någon gång tänkte jag att vad gör jag egentligen här, jag är ung och fri och kan åka vart som helst.” – Diana

Efter otaliga resor och utforskande av olika länder och unika platser ledde äventyrsandan dem slutligen till Mallorca, där de först hjälpte till i några veckor på en gammal finca och på så sätt lärde känna och älska ön ordentligt.

Det ledde till att de slutligen bosatte sig här på ön för 2,5 år sedan, också på grund av Covid-situationen. Under lockdown lärde de känna sitt nuvarande hem genom en nära vänskap med ägaren.

Fincan ligger nära Santanyí 
Diana hade tidigare ett eget café i Tyskland och njuter nu av livet på Mallorca

”Under den tiden hjälpte vi varandra. Ägaren lagade mat åt oss och vi hjälpte honom med allt arbete runt fincan” – Diana.

De erbjöds att flytta in i huset på långtid. De tvekade dock först:

”Det kändes inte rätt vid den tidpunkten, vi var inte säkra på om det verkligen var något för oss” – Diana & Sandra

De bodde tidigare i en annan, mindre fastighet på ön och det som då var Sandras lilla paradis kändes lite för litet och trångt för Diana. Framför allt saknade hon ett rymligt kök för att kunna följa sin passion igen – att baka kakor. Nu har hon tillräckligt med utrymme för det i deras nya hem.

Köket är Dianas favoritplats i huset

För två månader sedan var det då äntligen rätt tid att säga ja till denna finca. Och så flyttade de in, fast beslutna att göra denna fastighet till en liten oas att känna sig hemma i.

För Diana i synnerhet kom finca-projektet vid precis rätt tidpunkt i hennes liv. På grund av sin vandringslust var hon ibland osäker på om Mallorca verkligen är rätt plats för henne.

”Vi har alltid hjälpt andra att förverkliga sina projekt, jag tror att jag har saknat ett syfte här. Nu var det dags för vårt eget själsprojekt.” – Diana

Men det stod också klart att det bara kunde ske tillsammans med Sandra. De två är inte bara ett bra team när de reser, utan kompletterar varandra perfekt när det gäller renoveringen av fastigheten. Eftersom Sandra är mycket intresserad och begåvad hantverkare och Diana är mer ansvarig för dekorationen och de fina detaljerna har fincan blivit en pärla på kort tid.

”Jag visste att vi kunde göra det, vi är bra på att skapa små oaser med små medel” – Diana. 

Varje hörn av huset har dekorerats med mycket kärlek
och omsorg om detaljerna

Och långsamt faller allt på plats, de inre och yttre utrymmena har renoverats helt och hållet och designats om. Husets övre plan består av det rymliga köket, där Diana bakar sina kakor, och det leder ut till deras fantastiska terrass, den perfekta platsen för att se ut över de gröna fälten som omger huset.

”Vi har samlat in många saker från loppmarknaderna och sakta men säkert börjar det bli riktigt mysigt och vackert här” – Sandra

 Det finns så mycket att upptäcka runt om i huset
 Deras lounge i trädgården inbjuder till avkoppling
Huset har blivit en pärla på kort tid

När de flyttade in såg allting annorlunda ut, men under tiden har de rensat upp i trädgården, gjort sig av med gamla möbler, inrett och börjat känna sig hemma. På husets bottenvåning finns separata lägenheter som är smakfullt möblerade och inredda och ett mysigt vardagsrum som inbjuder till en kaffepaus i skuggan. Varje hörn av lantgården utgör ett riktigt blickfång och man kan känna hur mycket kärlek och möda de två har investerat här.

”Vi är stolta över vad vi har skapat tillsammans, det finns fortfarande små skavanker här och där, men på det stora hela är det färdigt” – Sandra

 Diana är stolt över den oas som de har skapat här

Under tiden har de redan tre höns som strövar runt på fastigheten och de har planterat egna grönsaker och örter i sin trädgård. Det finns tillräckligt med utrymme för deras lilla hund Frieda att springa runt, och deras pool i trädgården är perfekt för de varma sommarmånaderna på Mallorca.

”Just nu är vi här och lever finca-drömmen , det som vi alltid har beundrat andra för” – Diana

Speciellt när vänner från Tyskland kommer på besök och är entusiastiska över det drömhem de har skapat, får det dem att återigen inse hur vackert de har det här.

”När jag står på terrassen på morgonen med mitt kaffe i handen och solen går upp över Santanyi blir jag helt enkelt glad och tacksam över att jag får uppleva detta” – Sandra.

Köket är husets mittpunkt

Om Mallorca verkligen är slutdestinationen för de två reseentusiasterna är ännu inte säkert. Men framför allt gör även deras härliga grupp av vänner som de har hittat här det svårare att bara gå vidare. Sandra älskar särskilt öns mångfald:

”Här finns allt, stränder och berg, mycket sol, det är helt enkelt ett litet paradis” – Sandra.

För Sandra är närheten till Tyskland och hennes familj också en mycket viktig aspekt som talar för Mallorca. Att återvända till Tyskland är dock uteslutet för tillfället, eftersom båda har gett upp allt där och inte ser någon anledning att återvända dit. De två njuter helt enkelt av det här och nu och lever sin finca-dröm på Mallorca.

”Man måste bara prova på saker och ting och se hur det känns, och efteråt kan man alltid fatta ett annat beslut. Det spännande med livet är att man aldrig vet vad som kommer att hända härnäst. Och för tillfället är Mallorca och den här fincan vår plats att vara på” – Diana & Sandra

Diana och Sandra litar på livsprocessen

_______________________________

Text: Ines Stangl

Pictures: Madeline Stöckle

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar