Loading...
Buyahomemallorca header

Från Portugal till Palma

Från den smala gränden med de fullsatta uteserveringarna är det bara ett par trappor upp till lägenheten som lyckats kombinera vad många skulle kalla för det bästa ur två världar. På utsidan spansk charm med små balkonger, vackra fönsterluckor och tjocka stenväggar, på insidan nyrenoverat, skandinaviskt stilfullt med rustika, ljusa trägolv och ett modernt kök.

Här bor Nick Jones, VD på Premier FX.

Nick Jones står ute på sin balkong med en kyrka i bakgrunden.

”När jag har gäster fotograferar jag dem alltid här ute på balkongen med kyrkan i bakgrunden!”

modern-charm-central-old-town-nick-jones-25

Gamla stan är en del av Palma med mycket liv och rörelse.

Vardagsrummet med konst på väggarna.

En fin trerumslägenhet, nära till allt vad staden har att erbjuda var precis vad Nick letade efter.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-21

Det tog ett tag att vänja sig, men nu gillar Nick att ha grannarna nära, och de brukar bjuda in honom på gårdsfesterna i kvarteret.

Flera balkongdörrar står öppna och det kommer ett svagt sorl från smågatorna nedanför. Prat, skratt och ljudet av klirrande porslin.

– Man är ju omringad av människor när man bor här. Det var lite av en chock när jag insåg att det är folk överallt, säger Nick med ett skratt. Nere på gatan, på balkonger och på uteserveringar. Men nu älskar jag det!

Läs mer om Palma.

Charmen med de smala gränderna i den centrala delen av Gamla stan gör onekligen att balkongerna mellan de olika husen ligger nära.

– Det tog ett tag att vänja sig vid, men nuförtiden händer det att jag står på balkongen och snackar lite med grannen mitt emot över ett glas vin.

Nick beskriver sitt kvarter som en egen liten by. Människorna som jobbar här bor oftast i närheten och ibland har de små gatufester och allt som oftast blir han inbjuden till att vara med.

Gästrummet.

Hörnrummet har verkligen något unikt över sig. Ljusinsläppet, utsikten över de vackra gränderna och mötet mellan den skandinaviska inredningen och den mallorkinska fasaden.

Rolling Stones.

På väggen hänger ett foto på The Rolling Stones, signerad av fotografen.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-7

Här är huvudsovrummet med konst från en vän som är konstnär. Sovrummet har också ett badrum en-suite.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-6

Nästan alla rum har utgång till en liten balkong eller en fransk balkong, vilket gör hela hemmet väldigt öppet och ljust.

Nära till uteliv

För Nick var det ett självklart val att bo i den här delen av Palma. Han ville ha nära till uteliv med alla restauranger och barer, och gångavstånd på kontoret på La Rambla.

– För mig hade inte läget kunnat bli bättre. Även om det är mycket liv på dagen, så blir det väldigt lugnt på kvällen, berättar Nick. Och känner jag att jag behöver lite lugn och ro tar jag bilen till någon liten restaurang uppe i bergen och njuter av lugnet och den storslagna utsikten.

Nick som ursprungligen är från Storbritannien hade bott i Portugal i flera år, men ett jobberbjudande tog honom till Mallorca och skillnaden till Portugal var stor.

– Att bo i Portugal var något annat. Det är mer avslappnat och lugnt, men det saknar spänning på något sätt. För mig var det kärlek vid första ögonkastet när jag kom hit. Jag kände bara ”Yes, här vill jag bo!”, berättar Nick och slår ut med armarna.

Det går inte att undgå Nicks entusiasm när han pratar om Palma. Människorna, platserna, upplevelserna, stämningen.

– Staden är så full av liv. Vädret gör att att man har mer av en ”utomhus-livsstil”, det gör människor mer sociala och mer öppna för den mer spontana gemenskapen.

Se mer: Alla våra fastigheter till salu i Palma 

Det finns alltid saker att göra här. Olika event, högtider och gatufester att delta i. Favoriterna är San Sebastian, när stadens gator förvandlas till en stor grillfest, eller Konstnatten i Palma.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-11

Konsten är en ny hobby för Nick som tycker om att handla från lokala konstnärer.

Matplatsen

Köket och matplatsen är aningen avskilt från vardagsrummet men ger ändå känslan av en öppen planlösning.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-2

Ett vitt och modernt kök med inslag av mallorkinsk charm i form av träluckor och dörrar med en fransk balkong.

Konst och musik

Lägenheten i Gamla stan har Nick bott i sedan 2014 och han har inga planer på att flytta. 100 kvadratmeter fördelat på två sovrum, kök och vardagsrum passar honom perfekt.

– Och här är min musikhörna, säger Nick och visar sina favoriter i lägenheten – två gitarrer och ett foto av Rolling Stones som unga, signerat av fotografen.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-26

Musikhörnan, Nicks favorit i hela lägenhet.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-24

”Jag älskar verkligen musik. Gitarren är en Les Paul. Alla mina stora musikhjältar har spelat på en sådan här. Eric Clapton, Jimi Hendrix, Led Zeppelin…”

modern-charm-central-old-town-nick-jones-22

Lägenheten har en härlig öppen känsla med färgglada tavlor i kontrast till de annars vita väggarna.

– Detta är en Les Paul. Alla mina stora musikhjältar har spelat på en sådan här. Eric Clapton, Jimi Hendrix, Led Zeppelin…

Musikintresset har han haft med sig länge, men ett nytt intresse väcktes till liv när han flyttade till Mallorca. Konst. En utställning av konstnären Andrea Castro ledde till hans första inköp och sedan var han fast. Och för den konstintresserade finns det ett aldrig sinande utbud på ön.

Det finns något för alla intressen; vandring, vinprovning, matlagning, segling… Listan kan göras lång. Nick som även har ett stort intresse för bilar, helst vackra gamla klassiker, hittade ”Driving Mallorca”, ett sällskap bilentusiaster som en gång i veckan möts upp och kör tillsammans längs vackra vägar på ön.

– Jag lever verkligen min dröm här. Det är en fantastiskt vacker ö, med en livfull och levande stad i strålande solsken. Vad mer kan man önska?

modern-charm-central-old-town-nick-jones-14

Nick hittade lägenheten till uthyrning online och skyndade sig för att se den. Han var bland de första som fick komma på visning och fick välja först vilken av de nyrenoverade lägenheterna han ville ha.

Billiga viner på Mallorca

Ännu en härlig sak med Palma: Väldigt prisvärda viner i varje mataffär!

modern-charm-central-old-town-nick-jones-8

Mer av den magiska mallorkinska charmen går knappt att få.

modern-charm-central-old-town-nick-jones-9

Utsikten ner på gatan, där det ligger två populära och mysiga caféer och med barer runt hörnet.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar