Loading...
Buyahomemallorca header

Skandinavisk design möter livsstilen vid medelhavet i Portixol/Molinar

Många människor drömmer bara om att flytta till Mallorca, men vad händer när du äntligen bestämmer dig för att det är dags att köpa ett hem här? Det är precis vad som hände med det svenska paret Christina och Torbjörn som har hittat den perfekta balansen mellan Sverige och Mallorca och förvandlat sin takvåning till sitt drömboende på nolltid.

”Vi lever och andas konst på Mallorca”

Redan på innergården till det vackra gamla Palmapalatset, beläget i hjärtat av Gamla stan, möts man av mäktig arkitektur. Kullerstenarna i gränden leder fram till en bred stentrappa, kantad med ledstänger smide. Trappan leder in genom ett stort valv, upp till nästa våning och fram till porten där Stefan och Pärnilla Lundgren har sitt hem och del av sitt konstgalleri – Lundgren Gallery.

”Mallorca är naturparadiset vi drömt om”

På en lugn gata, i en sluttning ner mot Sóllerbukten, ligger ett ljust solgult hus. Ida Edström ropar och vinkar från en trappa och visar vägen in i sitt och sambon Jorge Garcia’s hem. Det är en ljus och välkomnande lägenhet, med tre sovrum och både terrass mot havet och uteplats på gården. Det börjar bli riktigt varmt på Mallorca och några av solens strålar letar sig in genom träden som skuggar den stora terrassen.

”Vi åkte på semester och köpte lägenhet!”

Uppe på en kulle i Cala Fornells, strax bortom Peguera, bland väldoftande pinjeträd, ligger flera terracottafärgade hus på rad. Mot gatan ser det ut som ganska vanliga hus, men på andra sidan visar sig ett fantastiskt litet bostadsområde, byggt längs med sluttningen ner mot havet. Här bor Maria Carlsson och Claes Kjellström tillsammans med barnen Elsa, Lily och Tyra.