Loading...
Buyahomemallorca header

”Vi lever och andas konst på Mallorca”

Redan på innergården till det vackra gamla Palmapalatset, beläget i hjärtat av Gamla stan, möts man av mäktig arkitektur. Kullerstenarna i gränden leder fram till en bred stentrappa, kantad med ledstänger smide. Trappan leder in genom ett stort valv, upp till nästa våning och fram till porten där Stefan och Pärnilla Lundgren har sitt hem och del av sitt konstgalleri – Lundgren Gallery.

”Mallorca är naturparadiset vi drömt om”

På en lugn gata, i en sluttning ner mot Sóllerbukten, ligger ett ljust solgult hus. Ida Edström ropar och vinkar från en trappa och visar vägen in i sitt och sambon Jorge Garcia’s hem. Det är en ljus och välkomnande lägenhet, med tre sovrum och både terrass mot havet och uteplats på gården. Det börjar bli riktigt varmt på Mallorca och några av solens strålar letar sig in genom träden som skuggar den stora terrassen.

”Vi åkte på semester och köpte lägenhet!”

Uppe på en kulle i Cala Fornells, strax bortom Peguera, bland väldoftande pinjeträd, ligger flera terracottafärgade hus på rad. Mot gatan ser det ut som ganska vanliga hus, men på andra sidan visar sig ett fantastiskt litet bostadsområde, byggt längs med sluttningen ner mot havet. Här bor Maria Carlsson och Claes Kjellström tillsammans med barnen Elsa, Lily och Tyra.

”I Sóller hittar vi inspiration till våra deckare”

På en liten återvändsgränd, intill en porlande bäck vid Tramuntanabergens fot, välkomnar Johan och Erica Månsson till deras nyinköpta lägenhet i Sóller på Mallorcas västkust.
– Det är första gången vi är i här sedan vi köpte den. Vi håller precis på att bo in oss, berättar Erica.

”Vi älskar sorlet och stämningen i Santa Catalina”

På en av Palmas livligaste restauranggator i Santa Catalina ligger ett charmigt litet townhouse. Här, bara en trappa upp från sorlet av människor och ljudet av klingade porslin, bor Tove och Emil.
Lägenheten är ljus och välkomnande. Kombinationen av äldre spansk charm och skandinavisk, stilren inredning gör den till något extra. Men det var långt i från kärlek vid första ögonkastet.
– När vi såg den första gången såg den ut som en riktig knarkarkvart, säger Tove med ett skratt.